Държавният глава издаде разрешение на гражданите да стрелят в краката

...
Държавният глава издаде разрешение на гражданите да стрелят в краката
Коментари Харесай

Официално е разрешено вече да се стреля по корумпирани чиновници

 Държавният глава издаде позволение на жителите да стрелят в краката на корумпирани служители, само че да не ги убиват.

Президентът на Филипинините Родриго Дутерте разреши на жителите да разстрелват чиновници, искващи рушвет, само че не и да ги убиват. За това оповестява в петък, 13 септември, Manila Bulletin..

Дутерте предложи да стреля в краката на корумпирани служители, с цел да се избегне след това затвор.

" Ако плащате налози, такси, мита и така нататък, и тези простаци искват рушвет, удряйте ги. Ако имате оръжие, можете да стреляте по тях, само че не ги убивайте, тъй като в противоположен случай може да не получите опрощение вследствие на съглашение “, сподели Дутерте.

Дутерте сподели, че единствената мярка против всеки, който простреля чиновник, който нарушава закона, ще бъде " единствено съществено телесно наказване “, само че не и отнемане от независимост.

Според президента корупцията се е трансформирала в необятно публикуван проблем в страната.  " Това е червей, който седи вътре в съвсем всички в държавното управление ", сподели той в изказване.

Президентът прикани жителите да отстояват правата си и да рапортуват за всеки случай на корупция или нарушаване, обвързвано с длъжностни лица. Той сподели, че в случай че случаят попадне на вниманието му, той ще се обади на това длъжностно лице и ще разреши на жителя, подал молба, да удари нарушителя в лицето.

Родриго Дутерте, президент на Филипините, определен през май 2016 година, се застъпва за строги ограничения за битка с нарушителите. Световната общественост неведнъж осъжда методите за битка с наркотрафика във Филипините . Експертите на Организация на обединените нации по правата на индивида осъдиха методите на филипинските управляващи, приканиха ги да предотвратят безразборни убийства и отхвърлят да одобряват изтезанието на обвинени, за които не е извършено цялостно правосъдно разследване.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР