Държавният глава и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили Румен Радев

...
Държавният глава и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили Румен Радев
Коментари Харесай

Президентът назначи нов зам.-командир на Съвместното командване на силите

Държавният глава и висш главнокомандващ на Въоръжените сили Румен Радев удостои полковник Христо Ганецовски с висше офицерско звание.

Със собствен декрет президентът го освободи като пълководец на База за командване, ръководство и наблюдаване и го назначи на длъжността заместник-командир на Съвместното командване на силите . Държавният глава го удостои с висше офицерско звание " бригаден военачалник ".

Удостояването ви с ново звание и нова служба е израз на вашите старания през годините за развиване на въоръжените сили и издигане на техния авторитет, обърна се към него президентът. Назначаването му на новата служба, по думите на президента, значи и доста отговорности.

Динамичните промени в геополитически подтекст и растящите опасности пред груповата сигурност изискват въоръжените сили в доста по-динамичен порядък да развият съответни отбранителни качества , висока подготовка на щабовете и формированията и нараснала оперативна съгласуемост с нашите съдружници, сподели още президентът. Това налагало дейно командване и ръководство на всички равнища.

Радев е уверен, че с опита на Ганецовски и с неговите лидерски и професионални качества ще сглоби обединен ефикасен организъм на новата служба. На собствен ред Ганецовски благодари за високата чест. Свидетели на събития и процеси, които изцяло отначало ще пренапишат теорията и практиката по основаване на бойни качества от въоръжените сили, показа той. Ганецовски съобщи, че няма да пожали сили в осъществяване на новите задания.
 Армията подготвена да даде и генератори на Украйна
Армията подготвена да даде и генератори на Украйна

Все още нито едно дарено българско оръжие няма на фронта, безапелационни са от МО
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР