Държавният глава благодари за отговорността и устрема във военнотранспортната ни

...
Държавният глава благодари за отговорността и устрема във военнотранспортната ни
Коментари Харесай

Президентът благодари за отговорността и устрема във военнотранспортната ни авиация

Държавният глава благодари за отговорността и стремежа във военнотранспортната ни авиация

" Днес извършвам и един собствен персонален дълг пред вас. Като ваш пълководец в задъхания делник, изпълнен със задания и провокации, не открих време за признателност. Затова употребявам мотива за вашия празник да изкажа своето надълбоко почитание и признателност за вашата безрезервност, вашето безстрашие и храброст, с които пазите мощния български авиационен дух и развивате нашата военнотранспортна авиация ".

С думите на признателност след осъществяването на Националния химн президентът Румен Радев се обърна към водачи, техници, планшетисти - наземния и въздушния екипаж, по случай 70-ата годишнина от основаването на Българската военнотранспортна авиация и празника на 16-та транспортна авиационна група през днешния ден в регион на авиобаза " Враждебна ".

На събитието участва и началникът на защитата ген. Андрей Боцев, който дружно със заместник-министъра на защитата Атанас Запрянов удостоиха с награди заслужилите в развиването на транспортната авиация.

Президентът означи, че устремът и високата отговорност на военнотранспортната ни авиация остават непроменени през миналите седем десетилетия.

" За мен е чест и същинско наслаждение да мога персонално да ви поздравявам по случай 70-ата годишнина от основаването на военнотранспортната авиация на Република България и празника на 16-та транспортна авиационна група.
Днес можете да бъдете горди със славната история и достиженията на авиогрупата. Създадена тук, на това летище като военнотранспортно отделение от състава на Военновъздушни сили, за тези 7 десетилетия, се сменяше техниката, с цел да бъде през днешния ден една от най-съвременните. Сменяха се хората, само че едно остава непроменено - това е устремът и високата отговорност, с която персоналният състав на група постоянно е решавал, стоящите пред него задания ", сподели Радев.

По думите му тези задания постоянно са били предпочитано свързани с транспорт на персонален състав, бойна техника, товари, разузнаване, правене на снимки. Той уточни, че транспортната авиационна група е значима съставка на Българските въоръжени сили.

" Днес с изключение на специфичната подготовка вие изпълнявате и високохуманни задания в полза на цялото българско общество. Екипажите носят непрестанно дежурство за аварийно-спасително обезпечаване. Поддържа се непрекъсната подготвеност за авиомедицинска евакуация, за транспорт на хора при положение на рецесия ", посочи президентът Радев.

Той обърна внимание на участията и семействата на военнотранспортната ни авиация в интернационалните учения. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР