Държавният газов доставчик Булгаргаз е изпратил безпрецедентно остро писмо до

...
Коментари Харесай

Булгаргаз с ултиматум към Топлофикация София: Плащайте 148 милиона или ще ви съдим |

Държавният газов снабдител Булгаргаз е изпратил невиждано остро писмо до Топлофикация София, в което упорства общинското сдружение да заплати просрочените си отговорности за природен газ до края на месеца. Това научи OFFNews от свои източници.

Става дума за 148 милиона лв. дълг, които Топлофикация е съумяла да натрупа единствено за 10 месеца - от февруари до ноември. А Булгаргаз упорства да получи цялата сума до края на ноември, от който остават единствено 5 дни.

В писмото има и ултиматум, че в случай че столичното парно не го направи, то Булгаргаз ще си потърси правата по правосъден път и ще им запорира банковите сметки. Ако Топлофикация София не заплати и заканата бъде осъществена, това би сложило на карта отоплението на стотици хиляди столичани в най-студените дни на годината и то по време на локдауна.

За желанията на Булгаргаз по отношение на неточната Топлофикация към този момент са осведомени министър председателят Бойко Борисов, вицето Томислав Дончев, енергийният министър Теменужка Петкова и ръководителят на Комисията за енергийно и водно контролиране Иван Иванов.

Пред OFFNews Иван Иванов удостовери за писмото.

" До нас то е изпратено единствено за сведение, само че казусът е доста сериозен. Необходимо е да се вземат незабавни ограничения от разнообразни институции. Претенциите на Булгаргаз са изцяло основателни, компанията има ангажимент да внася природния газ и би трябвало да разполага със средства за тази цел. Всеки, който употребява суровината, би трябвало да си заплаща. Така че Столична община, като притежател на Топлофикация, би трябвало да откри решение ", сподели той.

Според Иванов обаче до прекъсване на парното в София надали ще се стигне. 

За момента не се планува нарастване нито на цената на топлинната, нито на електрическата сила, сподели още ръководителят на КЕВР пред медията ни.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР