Държавният газов доставчик Булгаргаз да подаде оферта за резервиране на

...
Държавният газов доставчик Булгаргаз да подаде оферта за резервиране на
Коментари Харесай

Булгаргаз заяви 5 млрд. куб. м от терминала в Александруполис

Държавният газов снабдител " Булгаргаз " да подаде оферта за запазване на годишен потенциал от 500 млн. куб. м природен газ за 10 години в търга за разпределение на достъпа до бъдещия терминал за регазификация на полутечен газ край гръцкото пристанище Александруполис, реши държавното управление на съвещанието си във вторник. Това прави общо 5 милиарда куб. м за целия интервал на доставки,

На 10 март - в деня на решението, изтича срокът за подаване на обвързващи предложения за потенциала на оборудването, което са възнамерява да влезе в употреба през третото тримесечие на 2022 година.

Предишното решение на Министерския съвет бе за поръчка на потенциал от 300 до 500 млн. куб. м годишно за интервал от три до пет години. Сега мизата се подвига, евентуално поради огромния деклариран интерес от страна на участниците в търга, поради което и бе продължен срокът за подаване на предложенията.

Сега разпределянето на потенциала за терминала зависи както от количествата и срокът за доставки, по този начин и от цената, която претендентите ще предложат. Намеренията на " булгаргаз " бяха да играе с минимални цени, което слага под подозрение триумфа за запазен ена търсения потенциал, който е 1/6 от годишното консумации на страната от към 3 милиарда куб. м.

В първата фаза на пазарния тест за резервирането на използваемия потенциал на терминала от 5.5 милиарда куб. м играха 20 сдружения и внесоха поръчки за 12.2 милиарда куб. м. Предстои да се види кои ще са предпочетените сътрудници, договорите с които са извънредно значими за обезпечаването на финансирането за градежа на терминала, в който 20 на 100 ще придобие българският газов оператор " Булгартрансгаз ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР