Държавният фонд "Земеделие" одобри всички подадени заявления за кредити от

...
Държавният фонд "Земеделие" одобри всички подадени заявления за кредити от
Коментари Харесай

Кредити за над 500 000 лева получиха пчеларите по НПП

Държавният фонд "Земеделие " утвърди всички подадени заявки за заеми от претендентите с утвърдени планове по Националната стратегия по пчеларство (НПП). Финансиране получават 125 бенефициенти, които ще осъществят плановете си посредством заем. Отпуснатите средства са в размер на 523 000 лв., оповестиха от фонда.

Възможността за кредитиране разрешава на пчеларите да получат авансово финансов запас за осъществяване на утвърдените им планове по ограниченията А, Б, В и Д от Програмата - за пазаруване на нови кошери, отводки, пчелни майки, ветеринарномедицински препарати, както и за пазаруване на пчеларско съоръжение и прикачен инвентар за преносимо пчеларство.

Схемата способства за доста нарастване в усвояването на средствата по НПП за интервала 2020-2022 година Максималният размер на отпусканите средства е до 95 на 100 от размера на полагащата се безплатна финансова помощ. За първи път през актуалната година отпадна еднократната такса за обработка и ръководство, която беше 0,5 на 100 от размера на заема.

Погасяването на заема се реализира посредством прихващане на полагащата се дотация по Програмата.

Сектор "Животновъдство " получава 82,5 млн. лв. подкрепа
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР