Държавният фонд Земеделие е разпределил днес над 100 милиона лева

...
Държавният фонд Земеделие е разпределил днес над 100 милиона лева
Коментари Харесай

Фонд Земеделие разпредели 100 милиона лева по различни програми

Държавният фонд " Земеделие " е разпределил през днешния ден над 100 милиона лв. по разнообразни стратегии, заяви. Ресурс от 7,5 милиона лв. отива за развъдните асоциации по схемата за държавна помощ за основаване и поддържане на родословна книга и за установяване продуктивността и генетичните качества на животните за 2021 година, осведомят от фонда.
Средствата покриват до 100 % от административните разноски за основаване и поддържане на родословна книга и до 70 на 100 от разноските по изпитвания за установяване на генетичните качества или продуктивността на животните. Бюджет до 72 млн. лв. е одобрен по схемата за преходна национална помощ за тютюн за акция 2020 година Право на подкрепяне имат аграрни стопани, които са отглеждали тютюн през най-малко една от годините, включени в референтния интервал 2007-2009 година Продукцията им следва да е изкупена и премирана по реда на Закона за тютюна и тютюневите произведения (ЗТТИ). Периодът за превеждане на финансовия запас е сред 10 и 20 февруари 2021 година
 Фермери получиха над 14 милиона лв. дотации Фермери получиха над 14 милиона лв. дотации
Фонд „ Земеделие “ преведе втория транш, в размер на над 14,3 млн. лева Средствата са разпределени сред 4 101 животновъди, за...
Отпускат се 2,3 млн. лв. на оранжерийните производители и картофопроизводителите - за битка с вредителите през 2021 година Половин милион лв. е наложеният запас по схемата " Помощ за компенсиране разноските на аграрни стопани, свързани с осъществяване на ограничения по " Национална стратегия от ограничения за надзор на доматен миниращ молец - Tuta absoluta Meyrick (Lepidoptera) ". Целта на помощта за битка с доматения миниращ молец е ограничение загубите на продукция, породени от вредителя по зеленчукови култури, отглеждани в оранжерии. Производството на качествени семена се поддържа с 1,2 млн. лв.. Финансирането е под формата на субсидирани услуги от Изпълнителната организация по сортоизпитване, апробация и семеконтрол (ИАСАС) и от лицата със подписан контракт за даване на такива услуги с ИАСАС по силата на Закона за посевния и посадъчен материал.
, отглеждащи крави и/или юници, и/или биволи, овце-майки и/или кози-майки. Държавна фирма " Земеделие " е разпределил още 100 000 лв. за 2021 година по схемата " Помощ за узаконяване на стопанствата в бранш " Плодове и зеленчуци " по стандарта GLOBALG.A.P. Подпомагането е ориентирано към дребни и междинни предприятия, както и към приети групи или организации на производителите плодове и зеленчуци.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР