Държавният фонд Земеделие (ДФЗ) публикува на сайта си пълен списък

...
Държавният фонд Земеделие (ДФЗ) публикува на сайта си пълен списък
Коментари Харесай

Сметки за уреждане: Обявиха кои къщи за гости ще връщат изцяло получените субсидии

Държавният фонд " Земеделие " (ДФЗ) разгласява на уеб страницата си цялостен лист на къщите за посетители, на които ще бъдат издадени актове да върнат 100% от получените европари. В листата са посочени компаниите и сумите, които би трябвало да върнат.

Фондът откри процедура по издаването на актовете за определяне на обществено държавно взимане по отношение на инспекция на къщи за посетители, оповестиха от фонда на уеб страницата си преди 4 дни.

До момента са обработени 276 от общо 288 плана, получили финансиране за създаване за периода  2007-2013 година

Открити към този момент са 253 производства за общо 46,4 млн. лева От тях, 158 плана са с наложена цялостна глоба, т.е ще връщат напълно получените суми, като става дума за общо 43,1 млн. лева Останалите 95 плана са с частична глоба, която възлиза на 3,3 млн. лв.. Проектите, на които не е наложена глоба все още са 23.

Останалите 12 вложения още са в развой на инспекции.

Най-честите нарушавания при плановете за къщи за посетители, установени от Разплащателната организация на Държавен фонд " Земеделие ", са свързани с несъблюдение на индикаторите на утвърждения бизнес проект. По-конкретно, откритите нарушавания са за несъблюдение на осъществените доходи от подкрепената активност, несъблюдение на уговорката за основаване на нови работни места, липса на активи, за които е изплатена дотацията, както и изкуствено основани условия, за приемане на преимущество в несъгласие с задачите на мярката.

От ДФЗ напомнят, че по предписание на министъра на земеделието, храните и горите през юни тази година бяха тествани всички планове, получили финансиране за създаване на къщи за посетители, получили средства в интервала 2013-107 година, за които 5-годишния интервал на мониторинг не беше изминал.

Бяха тествани общо 295 къщи за посетители. От тях 288 плана бяха в интервал на мониторинг и 7 - в отвън мониторингов интервал, по постъпили сигнали на публицисти. Общата дотация за всички 288 къщи за посетители възлиза на 81 млн. лева

Вижте туксписък на всички, които би трябвало да възстановят напълно получените средства
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР