Държавният департамент по правосъдие на САЩ публикува нова версия на

...
Държавният департамент по правосъдие на САЩ публикува нова версия на
Коментари Харесай

САЩ публикува нова версия на доклада на Мълър

Държавният департамент по правораздаване на Съединени американски щати разгласява нова версия на отчета на специфичния прокурор Робърт Мълър за следствието на съветска интервенция на президентските избори в Съединените щати през 2016 година, заяви " Спутник ", цитирайки портала BuzzFееd. Новото издание изяснява за какво част от информацията липсва във версията от април.

От медията оповестяват, че последната версия на документа не съдържа нови елементи, само че прецизира, че една част от информацията е била пропусната в априлското издание, защото е било допустимо да " разкрие техники и процедури на следствието ", до момента в който друга е била премълчана от съображения за държавна сигурност.

Посочва се още, че Департаментът по правораздаване е разгласил новата версия на отчета в отговор на обвиняванията, че документът нарушава Закона за независимост на информацията.

Отношенията сред Съединени американски щати и Русия се утежниха доста, откакто Вашингтон уточни, че е имало интервенция от страна на Москва в президентските избори през 2016 година

На 18 април Департаментът по правораздаване на Съединени американски щати разгласява финалния отчет за следствието на Мълър за съглашение сред сегашния американски президент Доналд Тръмп и Русия и за интервенция на Москва в изборите.

Въпреки че Мълър не откри доказателства за връзка сред съветски представители и акцията на Тръмп, специфичният прокурор съобщи, че Москва е пробвала да повлияе на избора на президент.

От своя страна представителят на Кремъл Дмитри Песков отсече, че в отчета на Мълър няма никакви доказателства в поддръжка на обвиняванията, че Русия се е намесила в изборния развой в Съединени американски щати.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР