Държавният департамент официално подкрепи Договора от ПреспаДържавният департамент на САЩ

...
Държавният департамент официално подкрепи Договора от ПреспаДържавният департамент на САЩ
Коментари Харесай

Държавният департамент официално подкрепи Договора от Преспа

Държавният департамент публично поддържа Договора от Преспа
Държавният департамент на Съединени американски щати публично поддържа Договора сред Македония и Гърция за разрешаване на разногласието за името и провеждането на идния референдум на 30 септември.

"Изпълнението на Договора ще разреши на Македония да бъде член на НАТО като Северна Македония. Това ще спомогне и започването на договаряния за участие в Европейски Съюз, което е в изгода и на двете страни.. Това ще усъвършенства сигурността и развиването на региона", се споделя в позиция на Държавния департамент изпратена до МИА. В документа се акцентира, че Съединени американски щати поддържат историческият контракт от Преспа и високо правят оценка куража и визията на министър председателите Зоран Заев и Алексис Ципрас.

БГНЕС напомня, че през днешния ден в Скопие ще дойде помощник-държавният секретар на Съединените американски щати Уес Мичъл. В Скопие той ще има среща с премиера Зоран Заев и с други публични лица в поддръжка на Договора сред Македония и Гърция за разрешаване на разногласието за името, който бе подписан на 17 юни в Преспа.

Министърът на защитата на Съединени американски щати Джим Матис този уикенд също ще посети Република Македония. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР