Държавният департамент на САЩ заяви, че през последните седмици руски

...
Държавният департамент на САЩ заяви, че през последните седмици руски
Коментари Харесай

САЩ: В Иран руснаци тренират с местни дронове

Държавният департамент на Съединени американски щати съобщи, че през последните седмици съветски бойци са се обучавали в Иран като част от двустранното съглашение за придобиване на дронове, заяви АП.

Забележките на представителя на департамента Ведант Пател идват, откакто предишния месец чиновници от администрацията на Байдън разкриха, че Иран се готви да достави на Русия няколкостотин дрона, способни да правят самостоятелни офанзиви.

Не е ясно какъв брой дрона Иран се е съгласил да изпрати Русия и дали тези 46 броя апарати, за които приказват украинците, съставляват всички безпилотника по договорката сред Иран и Русия. Припомняме, че се появи информация, че съветският президент Владимир Путин е изразил желанието си да откри съдействие с производителя на дронове Bayraktar, който все още доставя главно украинската войска.

Поне част от предоставените безпилотни летателни апарати са тежки ударни безпилотни летателни апарати от по-старо потомство " Шахед 129 ", които обаче съветските сили може да се опитат да употребяват за нахлуване на предоставените от Съединени американски щати HIMARS в Украйна.

Съединените щати предизвестиха, че ще наложат наказания против Иран, в случай че страната продаде дронове на Русия.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР