Държавният департамент на САЩ заяви, че не е видял индикации,

...
Държавният департамент на САЩ заяви, че не е видял индикации,
Коментари Харесай

САЩ: Няма признаци Китай да подкрепи нахлуването на Русия в Украйна

Държавният департамент на Съединени американски щати съобщи, че не е видял индикации, че Китай се готви да подкрепи нахлуването на съветския президент Владимир Путин в Украйна или да помогне на Русия да избегне глобите.

Това сподели представителят на Държавния департамент на Съединени американски щати Нед Прайс, оповестява Укринформ, цитирайки CNN.

„ Разглеждаме всяка парченце информация, която имаме. Все още не сме видели нищо, което да демонстрира, че КНР възприема друг метод, когато става въпрос за помощ за сигурността, когато става въпрос за напъните за редовно подкрепяне на Русия да избегне глобите “, сподели Прайс.

Той добави, че Съединени американски щати „ не престават да следят “ какво прави Китай във връзка с Украйна и сподели, че забележките на китайския външен министър Ван И демонстрират, че Китай изпитва „ известна степен на безпокойствие от това, което Русия прави в Украйна “.

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен по време на среща с китайския външен министър Ван И предишния петък удостовери позицията на Вашингтон за наказание на съветската експанзия и предизвести Китай да не оказва никаква поддръжка за Русия по този въпрос.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР