Държавният департамент на САЩ за пръв път потвърди, че в

...
Държавният департамент на САЩ за пръв път потвърди, че в
Коментари Харесай

Държавният департамент на САЩ потвърди, че терористите в Сирия използват химически оръжия

Държавният департамент на Съединени американски щати за пръв път удостовери, че в Сирия освен има химически оръжия, само че и че терористите употребяват такива. Това съобщи представителят на съветското министерство на защитата Игор Конашенков, който разяснява известие в уеб страницата на американското ведомство, съобщи ТАСС, представени от Българска телеграфна агенция.

В известието е обяснено, че е нежелателно американски жители да посещават Сирия, изключително Идлиб, тъй като в тази провинция работи терористичната формация "Хаят Тахрир аш Шам ", обвързвана с "Джебхат ан Нусра ", която употребява стрелкови и тежки оръжия, самоделни взривни устройства и химически оръжия, съобщи Конашенков.

С това Държавният департамент за пръв път признава публично освен съществуването, само че и потреблението на химически оръжия от терористите на "Джебхат ан Нусра " в тази част на Сирия за атентати, както неведнъж сме предупреждавали и заявявали на всички нива, сподели съветският представител.

Генералът напомни, че в Идлиб има единствено един прочут случай, когато са били използвани химически оръжия - в Хан Шейхун, и Съединени американски щати упрекнаха за станалото държавните войски.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР