Държавният департамент на САЩ въведе нови изисквания за издаването на

...
Държавният департамент на САЩ въведе нови изисквания за издаването на
Коментари Харесай

САЩ наложиха нови изисквания за визи на мюсюлмански граждани

Държавният департамент на Съединени американски щати вкара нови условия за издаването на визи за жителите на шест мюсюлмански страни и бежанците, предава ТАСС, представена от БГНЕС.
Според организацията, с цел да получат американски визи, всички бежанци и жители на Иран, Либия, Сомалия, Судан, Сирия и Йемен би трябвало да потвърдят, че имат близки родственици в Съединени американски щати или бизнес връзки с Щатите. Тези регламенти би трябвало да влязат в действие напълно скоро. Въвеждането на условията е резултат от неотдавнашното решение на Върховния съд на Съединени американски щати, съгласно които отчасти беше възобновен имиграционния декрет на президента Доналд Тръмп за лимитирано влизане в страната за жители на шест мюсюлмански страни. Съдът постанови, че възбраната за пътешестване до Съединените щати важи жителите на тези страни, в случай че те не са със мощни връзки със Съединените щати. В началото на юни Тръмп изиска от Върховния съд да прегледа желае за преразглеждане на решението на Апелативния съд, който счете за оправдано да се резервира краткотрайната възбрана за осъществяване на постановлението за имиграцията. Очаква се, че Върховният съд ще приключи разглеждането на делото не по-рано от октомври.
По-рано федералните съдилища два пъти блокираха указа на Тръмп за стягане на ограниченията в региона на имиграцията. С първото разпореждане бе въведена възбрана за 90 дни за влизане в Съединени американски щати за жителите на седем мюсюлмански страни (Иран, Ирак, Либия, Сомалия, Судан, Сирия и Йемен). Първият път на документа се опълчи федералният съд в Сиатъл, а след измененията, при които Иран бе изключен от черния лист, постановлението бе блокирано от съда в Хавай
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР