Държавният департамент на САЩ смята, че Русия не спазва, а

...
Държавният департамент на САЩ смята, че Русия не спазва, а
Коментари Харесай

САЩ подозират Китай и Русия в нарушаване на мораториума за ядрени опити

Държавният департамент на Съединени американски щати счита, че Русия не съблюдава, а Китай евентуално не съблюдава мораториума за осъществяване на нуклеарни опити . Такава е оценката в оповестения от ведомството отчет за съблюдаване на интернационалните съглашения в региона на контрола над въоръженията, неразпространението и разоръжаването, съобщи БГНЕС.
Русия и Китай нееднократно са отхвърляли сходни обвинявания.
„ Възможно е Китай през 2018 година да е направил няколко опита или опита, свързани с нуклеарно оръжие … Характерът на тези опити провокира безпокойствие по отношение на спазването на мораториума от страна на Китай ”, написа в документа. В него е записано, че спомагателна информация за такива опити е приложена в секретната версия на отчета.
По отношение на Русия Държавният департамент повтаря разследваща информация на Съединени американски щати от юни, че страната не се придържа към стандарта за „ нулева мощ ”.
Съединените щати считат, че Русия не съблюдава мораториума върху нуклеарните опити, в сходство с американския стандарт за „ нулева мощ ”, е записано в отчета. Съединени американски щати считат, че Русия е провела опити с нуклеарно оръжие , съдържащо нуклеарна мощ.
Според експертната оценка, тези опити ще разрешат на Русия да усъвършенства капацитета си в региона на нуклеарните оръжия. В същото време Съединени американски щати са се отказали от преимуществото, като поддържат стандарт „ нулева мощ ”.
Договорът за всеобща възбрана на нуклеарните опити е подписан през 1996 година, само че не е утвърден от редица страни, включително Съединени американски щати и Китай. Държавите, разполагащи с нуклеарно оръжие, непринудено се задължават да не организират опити с тях. Съединени американски щати поддържат личен стандарт на „ нулева мощ ”, който не е интернационално приет, само че по който правят оценка политиката на други страни. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР