Държавният департамент на САЩ се обяви срещу създаването на газовия

...
Държавният департамент на САЩ се обяви срещу създаването на газовия
Коментари Харесай

САЩ се обявиха срещу създаването на руски газов хъб в Турция

Държавният департамент на Съединени американски щати се разгласи против основаването на газовия хъб, за който турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви, че ще бъде построен в съдействие с Русия, съобщи гръцката новинарска организация АНА-МПА.

Заместник-говорителят на американското външно министерство Ведант Пател съобщи, че Съединени американски щати предизвикват съдружниците си да подхващат стъпки за диверсифициране на източниците си на сила и да понижат енергийната взаимозависимост от Русия. “Конкретно в тази ситуация с Турция си сътрудничим тясно с нея, с цел да подпомогнем личните си старания за подсилване на дълготрайната енергийна сигурност “, сподели той.

Пател се спря и на въпроса за глобите против Русия и съобщи: „ Обяснихме на Турция и на всички наши съдружници и сътрудници, че никой не би трябвало да се трансформира в несъмнено леговище за противозаконни съветски имущества и покупко-продажби “.

През тази седмица на тридневно посещаване в Турция беше американската заместник-министърка на финансите Елизабет Розенберг. Според известието на американската страна срещите ѝ „ потвърдиха смисъла на тясното съдействие сред Съединени американски щати и Турция за оправянето с заплахите, които са провокирани от заобикалянето на глобите и други противозаконни стопански дейности “, съобщи Българска телеграфна агенция.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР