Държавният департамент на САЩ съобщи на Русия, че очакват тя

...
Държавният департамент на САЩ съобщи на Русия, че очакват тя
Коментари Харесай

САЩ иска от Русия окончателно да предаде три дипломатически сгради

Държавният департамент на Съединени американски щати заяви на Русия, че чакат тя да им продаде иззетите дипломатическите здания в Сан Франциско, Вашингтон и Ню Йорк. Това заяви по съветската телевизия формалният представител на съветското външно министерство Мария Захарова, съобщи БГНЕС.
" Американците чакат от нас да продадем тези обекти на американската страна. Това не са едностайни жилища в покрайнините, а в центъра на Вашингтон и Сан Франциско. Това са влиятелни места ", уточни тя, като добави, че американски представители съобщили на съветската страна, че тя няма да може да прави нищо със своята дипломатическа благосъстоятелност.
Както към този момент бе обявено, Съединени американски щати взеха под собствен надзор три съветски дипломатически задачи на американска територия: генералното консулство в Сан Франциско и постройките на комерсиалното посланичество във Вашингтон и филиала му в Ню Йорк. Москва мигновено изиска задачите да ѝ бъдат върнати, защото това е нарушаване на интернационалното право.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР