Държавният департамент на САЩ съобщи, че е одобрил предложение за

...
Държавният департамент на САЩ съобщи, че е одобрил предложение за
Коментари Харесай

Държавният департамент на САЩ одобри предложение за продажба на Полша на 32 изтребителя Ф-35 за 6,5 милиарда долара

Държавният департамент на Съединени американски щати заяви, че е одобрил предложение за продажба на Полша на 32 изтребителя Ф-35 на корпорацията Локхийд Мартин за 6,5 милиарда $, съобщи Ройтерс.

През април Пентагонът осведоми Конгреса, че обмисля да продаде такива самолети на Полша, която е член на НАТО, както и на Гърция, Румъния, Испания и Сингапур.

Покупката на изтребителите ще усили приноса на Полша в НАТО и ще понижи зависимостта й от съветска техника, съобщи в декларация чиновник на Държавния департамент. През Студената война Полша, която граничи с Русия и с членуващата в НАТО Германия, беше член на Варшавския контракт, припомня Ройтерс.

Продажбата на самолетите бе утвърдена няколко дни след визитата на вицепрезидента Майк Пенс в Полша, която е значим съдружник на Съединени американски щати в региона. Визитата бе за 80-ата годишнина от началото на Втората международна война.

При ръководството на президента Доналд Тръмп Съединени американски щати извършват проект "Купувайте създадено в Съединени американски щати ", по силата на който бяха смекчени рестриктивните мерки над продажбите и американски чиновници интензивно работят за увеличение на износа на американската оръжейна промишленост.

Конгресът е бил осведомен през вчерашния ден за утвърждението от Държавния департамент на предлагането за продажбата на изтребители, прибавя Ройтерс.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР