Държавният департамент на САЩ разшири обхвата на санкциите срещу фирми,

...
Държавният департамент на САЩ разшири обхвата на санкциите срещу фирми,
Коментари Харесай

САЩ разширяват санкциите срещу Турски поток

Държавният департамент на Съединени американски щати разшири обсега на глобите против компании, свързани с и " " и им даде период от един месец да изоставен тези два плана. На американски наказателни ограничения към този момент подлежат освен непосредствените строители на газопроводите и техните продължения, само че и тези, които дават разнообразни услуги на притежателите на кораби и уреди, написа " Дневник ".
Съединени американски щати ясно декларират от месеци насам, че държавното управление на строи не, а точно продължение на съветския " Турски поток ", в което влага над 2 милиарда лева пари на българските данъкопталци.
Сега Вашингтон още веднъж коментира обсега на Закона за отбрана енергийната сигурност на Европа (PEESA) и от известието се вижда, че към този момент става дума и за - само че не само за - действия като монтиране на в допълнение съоръжение и рационализация на корабите за " Турски поток " и " Северен поток 2 ", както и за даването на финансиране за такива работи.
 Полша санкции „ Газпром “ със 7,5 милиарда $ поради „ Северен поток-2 “ Полша санкции „ Газпром “ със 7,5 милиарда $ поради „ Северен поток-2 “
Полската Служба за защита на конкуренцията и потребителите (UOKiK) санкции " Газпром " и пет европейски компании, които си сътрудничат с не...
От 20 октомври да тече 30-дневен период за така наречен добросъвестно преустановяване на сходна активност от тези компании, което ще ги освободи и от опасността от наказания.
Новият обсег на PEESA не визира услуги за сигурността на корабите и на екипажите им, както и поддръжката им за отбягване на повреди с екощети. Това важи и за продълженията на двата газопровода.
" Държавният департамент и Министерството на финансите на Съединени американски щати ще употребяват цялостния набор от компетенции за наказания, с цел да прекратят строителството на тези газопроводи " и техните вероятни продължения, се споделя в известието.
Новите ограничения частично подхождат и на препоръчаният от конгресмени проектозакон " За уточняване на закона за отбрана на енергийната сигурност на Европа " (PEESCA), който сега се разисква в Народното събрание на Съединени американски щати. В него се приказва за санкциониране на тези, които оказват помощ за " модернизиране и разполагане на заваръчно съоръжение, трансформация и дооборудване на морски съдове и съединяването им в тандеми ".
 Лавров: Реализирането на Северен поток 2 е въпрос на чест за Германия Лавров: Реализирането на " Северен поток 2 " е въпрос на чест за Германия
Изпълнението на газопровода „ Северен поток 2 “ на фона на дейностите на Съединени американски щати в този момент е въпрос на чест за Германия. Това мнение и...
" Продължаваме да призоваваме Русия да приключи използването на енергийните си запаси за изнудване. Русия употребява тези експортни тръбопроводи за основаване на национални и районни зависимости от съветските енергийни доставки, като използва тези зависимости за разширение на своето политическо икономическо и военно въздействие, намаляване на европейската сигурност и подкопаване на американската национална сигурност и външнополитически ползи. Тези тръбопроводи понижават енергийното многообразие в Европа и заради това отслабват европейската енергийна сигурност ", написа в известието.
Във влезлият в действие на 20 декември 2019 година закон PEESA има категорично условие Конгресът да получава от държавния секретар на Съединени американски щати отчет на всеки 90 дни, в който да се посочат съответно кои кораби и компании се занимават с двата газопровода " или който и да е план, който е тяхно продължение ".
Когато държавният секретар уточни чужденец или задгранични компания като извършител, президентът на Съединени американски щати получава според закона право да блокира техни благосъстоятелност и присъединяване в благосъстоятелност в Съединени американски щати или такива, които се управляват от американски жител, където и да живее по света. Санкционираните нямат право да влизат в Съединени американски щати (и им се лишава издадената виза), да бъдат допускани или амнистирани от управляващите или да получават каквито и да е услуги по имиграционния закон.
В същото време PEESA разрешава на президента да отстрани глобите, " в случай че е в името на националните ползи на Съединени американски щати " и Конгресът бъде в детайли осведомен за претекстовете му да вземе такова решение. Понеже законът не изброява учредения и стандарти за използването на тези пълномощия от президента, то и жителят на Белия дом има необятен набор от аргументи, на които да се позове.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР