Държавният департамент на САЩ определя България като съюзник, на който

...
Държавният департамент на САЩ определя България като съюзник, на който
Коментари Харесай

САЩ определят България като съюзник, на който може да разчитат

Държавният департамент на Съединени американски щати дефинира България като съдружник, на който може да разчита. България схваща своята сериозна роля в НАТО и е подготвена да показа тежестта, която Съединени американски щати от дълго време носят. Споразумението за съдействие в региона на защитата сред Съединени американски щати и България от 2006 година беше основно за тези старания, което разреши на американските военни да употребяват четири български военни бази. България е хазаин, щабове и финансира Отдел за интеграция на силите на НАТО, който улеснява бързото разполагане на съюзническите сили в източния район на Алианса, подкрепя груповото обмисляне на защитата и подкрепя координацията на подготвителните учения. Наскоро България интензивно разгласи желанието си да усили разноските за защита от сегашните си 1,56% до 2% от Брутният вътрешен продукт до 2024 година, се показва в обява в формалния блог на американското външно министерство.

Отбелязано е също по този начин, че военната рационализация е приоритет за България - планува се да се изразходват почти 2,44 милиарда $ за придобиване на нови самолети, военни кораби и 150 бронирани машини. България направи исторически ход, когато утвърди закупуването на осем F-16 през 2019 година Като реши, че е време да размени стареещия си и по-малко кадърен флот от изтребители МиГ-29 и Су-25, това беше най-голямата покупка от близо три десетилетия за България. Тази историческа покупка за европейската нация ще разреши на България да има по-голяма бойна успеваемост и оперативна съгласуемост с американските сили и съдружниците от НАТО. Това също по този начин показва уговорката на България да се освободи от наследената съветска техника, се споделя в публикацията.

Заедно Съединени американски щати и България работят за възстановяване на средата за сигурност в Източна Европа. През 2018 година имаше 194 уговорката сред българските военни и американските военни, а над 1500 български военни са взели участие в 19 спонсорирани от Съединени американски щати учения.

Съединените щати ще продължат да дават приоритет на вложенията с България, които построяват оперативната съгласуемост на НАТО.

"Имаме щастието да имаме надеждни съдружници в района ", се обобщава в обявата на Шон Хикосака - чиновник в Бюрото по политико-военни въпроси към Държавния департамент на Съединени американски щати.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР