Държавният департамент на САЩ одобри продажбата на 19 изтребители F-16,

...
Държавният департамент на САЩ одобри продажбата на 19 изтребители F-16,
Коментари Харесай

САЩ сключиха военна сделка с Бахрейн за над 4 млрд. долара

Държавният департамент на Съединени американски щати утвърди продажбата на 19 изтребители F-16, нови елементи за модернизацията на към този момент наличните машини, тежки противотанкови ракетни комплекси TOW, както и патрулни катери за Бахрейн.
Общата сума на договорката надвишава 4 милиарда $, оповестиха в петък от Агенцията по съдействие в областта на защитата и сигурността към Пентагона.
Заявката на Бахрейн включва изтребителите от модел F-16V да са оборудвани с радар с дейна фазирана антенна решетка и нови бордови компютри. До тази версия ще бъдат актуализирани и намиращите се понастоящем изтребители F-16 в арабската страна. Поръчката съдържа и спомагателни мотори, радари, оръжия въздух-въздух и въздух-земя, както и обвързваното с тях съоръжение. Цената на всичко това възлиза на 3.8 милиарда $.
Допълнителните два патрулни катера ще костват на Бахрейн още 60.2 млн. $, като по искане на купувача те ще дойдат с към този момент конфигурирани MK38 оръдия 25-и диаметър.
Кралството изисква и 221 комплекса TOW в разнообразни модификации, включително такива, които могат да атакуват бронирани цели и бункери. Сделката включва още техническите и логистични услуги за поддръжка на военната техника.
Офертата за доставка на изтребители за Бахрейн бе инициирана от предходната администрация на Съединени американски щати през септември предходната година, само че по-късно Конгресът анулира проекта поради неуспеха на близкоизточната страна да извърши обещанието си за усъвършенствания в региона на правата на индивида.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР