Държавният департамент на САЩ одобри потенциалната продажба на Тайван на

...
Държавният департамент на САЩ одобри потенциалната продажба на Тайван на
Коментари Харесай

САЩ ще отпусне 95 милиона долара за противовъздушната отбрана на Тайван

Държавният департамент на Съединени американски щати утвърди евентуалната продажба на Тайван на съоръжение, образование и други продукти в поддръжка на системата за противовъздушна защита, " Patriot ", в договорка на стойност до 95 милиона $, заяви Пентагонът във вторник, съобщи Ройтерс.

Тайван се оплака от засилен боен напън от Пекин.

Пакетът ще включва образование, обмисляне, разполагане, употреба, поддръжка и поддържане на системата за противовъздушна защита и обвързваното с нея съоръжение, сподели Пентагонът в нотификация до Конгреса.

„ Тази продажба обслужва националните, икономическите ползи и ползите на сигурността на Съединени американски щати, като поддържа продължаващите старания на Тайван за модернизиране на въоръжените сили и за поддържане на надеждна отбранителна дарба “, се споделя в известието.

„ Предложената продажба ще подсигурява подготвеност за въздушни интервенции. Получателят ще употребява тази дарба като възпиращ фактор против районните закани и за подсилване на защитата на страната “.

Съединените щати са задължени по закон да дават на Тайван средства за отбрана, макар неналичието на публични дипломатически връзки и гнева, който сходни продажби на оръжия постоянно провокират в Пекин.

От президентския офис на Тайван означиха, че това е третата оповестена продажба на оръжие, откогато президентът, Джо Байдън, встъпи в служба, и сподели какъв брой здрави са връзките сред двете страни.

„ Тайван ще продължи да показва своята решителност да се пази и ще продължи да задълбочава партньорствата за съдействие със Съединените щати и други сътрудници “, сподели представителят, Ксавие Чанг, в изказване.

Въпреки утвърждението от Държавния департамент, не се демонстрира, че е подписан контракт или че договарянията са завършили.

Министерството на защитата на Тайван съобщи, че чака договорката да " влезе в действие " в границите на един месец.

Съединените щати са главният интернационален снабдител на оръжия за Тайван.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР