Държавният департамент на САЩ обвини Русия, че злонамерено използва православната

...
Държавният департамент на САЩ обвини Русия, че злонамерено използва православната
Коментари Харесай

Русия използва православието, за да прокара геополитическите си интереси

Държавният департамент на Съединени американски щати упрекна Русия, че злонамерено употребява православната еднаквост, с цел да прокарва геополитическите си ползи, съобщи организация БГНЕС.

Говорителят на Държавния департамент съобщи, че " Русия е ангажирана в секрети и очевидни злонамерени опити да инструментализира православната еднаквост, с цел да задоволи личните си геополитически ползи, с поддръжката на избрани православни църкви и други водачи, като в същото време подкопава други вероизповедания ".

Освен това американският чиновник акцентира смисъла, което Съединените щати отдават на насърчаването и отбраната на религиозните свободи. " Защитата на свободата на религията или убежденията, в това число свободата на религиозните малцинства, остава основен детайл от външната политика на Съединени американски щати ", сподели още той. „ Хората би трябвало да бъдат свободни да вземат решения по отношение на метода, по който показват религиозните си убеждения, без външна интервенция, в това число от страна на непознати държавни управления ", сподели представителят на Държавния департамент.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР