Държавният департамент на САЩ нареди на Boeing да плати глоба

...
Държавният департамент на САЩ нареди на Boeing да плати глоба
Коментари Харесай

САЩ глобиха Боинг с 51 милиона долара за трансфер на технически данни в чужбина

Държавният департамент на Съединени американски щати подреди на Boeing да заплати санкция от 51 млн. USD за нарушение на рестриктивните мерки за експорт във връзка с неоторизиран трансфер на механически данни в чужбина, в това число в Китай. Това се споделя в изказване на пресслужбата на американското външно министерство, цитира Факти.

„ Съгласно изискванията на 36-месечното съглашение Boeing ще заплати санкция от 51 млн. USD “, се споделя в изказването.

В същото време ведомството се съгласи да приспадне 24 млн. USD от тази сума, при изискване че тези пари ще бъдат употребявани за ограничения, контрактувани с управляващите на Съединени американски щати за разрешаване на обстановката.

Boeing също ще би трябвало да наеме чиновник на свободна процедура за две години, който да следи спазването на условията на Държавния департамент и да прави одити.

Според Държавния департамент производителят на самолети е наказан за 199 нарушавания на рестриктивните мерки за експорт, в това число неоторизиран експорт на механически данни на задгранични чиновници и реализатори, по-специално от Китай. Значителна част от нарушаванията са от интервала преди 2020 година

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР