Държавният департамент на САЩ начело с Рекс Тилърсън се намира

...
Държавният департамент на САЩ начело с Рекс Тилърсън се намира
Коментари Харесай

Тръмп и Тилърсън - Двете кули

Държавният департамент на Съединени американски щати отпред с Рекс Тилърсън се намира в „ открита война “ против президентската администрация по редица основни въпроси. /БГНЕС/

Това установи изданието Washington Free Beacon, базирайки се на свои източници. Основните конфликтни точки са фрагментите, палестинско-израелското контролиране, връзките с Иран и спора към Катар, прецизира изданието.

Според източниците Държавният департамент се намира в този момент в положение на „ всеобщи тотални нарушавания “. Причината е, че високопоставени чиновници, работещи под управлението на Тилърсън, подценяват директивите на Беля дом за фрагментите и политиката на ведомството.

Въпросът с кадровите назначения в дипломатическата работа на Съединени американски щати остава един от най-напрегнатите, тъй като ведомството препятства назначението на доверени на президента лица на свободните длъжности. Това състояние разреши на чиновниците, назначени при предходната администрация на Барак Обама, да продължат работа и да образуват политика, която опонира на програмата на Белия дом.

„ Не е загадка, че Държавният департамент организира открита политическа война, в това число непокорство и медийни акции против Тръмп “, твърди аналитик по външната политика, представен от изданието. „ Държавният департамент към момента се ръководи от хора, които създадоха и осъществиха политиката на Обама в Близкия изток. Тилърсън трябваше да прочисти (ведомството – ред.), само че не пипна половината от тях и скри другата половина на авторитетни позиции. Това са кадрови чиновници, призовани да попречат на Тръмп да промени това, което те самите са правили “, разясни източникът.

Една от основите точни на различия са многото свободни щатове във ведомството. Източници разкриха пред изданието, че Белият дом е изпратил многочислени описи с евентуални претенденти за работа в Държавния департамент, само че помощниците на Тилърсън са ги пренебрегнали. Това състояние повлия върху моралния дух на президентската администрация и ускори напрежението сред Тръмп и Тилърсън.

По-рано се съобщаваше, че във ведомството сега са вакантни постовете на редица заместници и помощници на държавния секретар, отговарящи по обособени посоки, в това число за връзките с Русия.

Тези дни телевизия CNN заяви, че Тилърсън обмислял да подаде оставка до края на годината поради различията с Белия дом. Впоследствие говорителката на Държавния департамент Хезър Науърт опроверга това известие, окачествявайки го като лъжливо. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР