Държавният департамент на САЩ е удивен по повод бързо растящото

...
Държавният департамент на САЩ е удивен по повод бързо растящото
Коментари Харесай

Руският елит моли САЩ: Не ни включвайте в санкциите

Държавният департамент на Съединени американски щати е изумен във връзка бързо растящото число на запитванията и контактите във връзка упования нов кръг наказания против Русия.

Руски предприемачи и висши държавни служители се обръщат към федерални институции и специалисти в Съединени американски щати с молба да им оказват помощ да избегнат включването в по този начин наречения "Списък на Кремъл ", който ще показа на 29 януари Министерството на финансите пред конгреса, написа в. "Независимая газета ".

"Бях покрит с въпроси и молби за оказване на подпомагане по отношение на новия лист, споделя пред изданието Даниел Фрид, координатор на санкционната политика на Държавния департамент през 2013-2017 година.

Според него, множеството от контактите по този въпрос идват от представители на висшия ешелон на властта в Русия. същото удостоверява и някогашният американски дипломат в Украйна Джон Хербст. Той признава, че Кремъл има капацитет да въздейства на някои решения в Белия дом.



"Американски компании имат бизнес-интереси в Русия, лобисти, представляващи съветското висше управление и огромните съветски компании против съществени възнаграждения също работят в тази посока ", показва той.

Работещата в Бруклинския институт Алина Полякова също е на мнение, че сега върви напън от страна на съветски служители и предприемачи да "коригират " окончателния лист, като се изключат някои от предстоящите имена.

"Руски енергийни и финансови компании харчат съществени суми, с цел да повлияят на окончателния вид на "Списъкът на Кремъл ", добавя тя.

Засега въздействието на по този начин наречения "Раздел №241 " на новите американски наказания против Русия е незнайно. Ясно е единствено, че в листата могат да се окажат освен представители на политическия и бизнес хайлайф на Русия, само че и членове на техните фамилии.



Докладът на Министерството на финансите на Съединени американски щати ще се появи на 29 януари, заяви новият дипломат на Вашингтон в Москва Джон Хънтсман.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР