Държавният департамент на САЩ е предупредил Турция да се въздържа

...
Държавният департамент на САЩ е предупредил Турция да се въздържа
Коментари Харесай

САЩ предупредиха Турция

Държавният департамент на Съединени американски щати е предизвестил Турция да се въздържа от всевъзможни проекти за сондажи в Източното Средиземноморие, които ще засилят напрежението в района, оповестява в. " Катимерини ", базирайки се на представител на департамента.

" Насърчаваме турските управляващи да прекратят всевъзможни проекти за интервенции и да заобикалят стъпки, които ускоряват напрежението в региона ", съобщи представителят, окачествявайки като " противоречиви води " региона южно и източно от гръцкия остров Кастелоризо, където Анкара възнамерява сеизмологични изследвания, заяви bTV.

Турция издаде навигационно известие за морска сигурност, с който предизвестява, че сред 21 и 2 август ще прави сеизмологични интервенции в региона, ситуиран край турското южно крайбрежие. Атина незабавно реагира с протестна нота, определяйки дейностите на Анкара като турската " фикс идея по незаконността и крайното пренебрежение " към интернационалното право, морското право, добросъседските правила и Европейски Съюз. Гърция предизвести, че турските дейности ще повишат напрежението в региона.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР