Държавният департамент на Съединените американски щати остро разкритикува визитата на

...
Държавният департамент на Съединените американски щати остро разкритикува визитата на
Коментари Харесай

САЩ се ядосаха на Путин: Крим е Украйна!

Държавният департамент на Съединените американски щати остро разкритикува визитата на съветския президент Владимир Путин в Крим. Държавният глава дойде на полуострова в навечерието на годишнината от референдума, който западните страни оповестиха за недействителен.

„ Преди четири години Русия организира нелегитимен и изфабрикуван „ референдум “ в Украйна. Кримските жители бяха принудени да гласоподават под контрола на тежковъоръжени съветски бойци “, се споделя в позицията на американското външно ведомство.

„ Президентът Путин повтори подправените претенции към украинската територия. Това е още един симптом, че съветското държавно управление не съблюдава интернационалните закони и нарушава териториалния интегритет на суверенни страни. Крим е Украйна “, уточни американската дипломация.

От Вашингтон оповестиха, че ще продължат да поддържат Украйна. Санкциите против Кремъл ще останат, до момента в който Русия не се откаже от претенциите си към Крим. Преди дни Владимир Путин съобщи, че Русия „ в никакъв случай “ няма да върне Крим на Украйна.


Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР