Държавният департамент на Съединените американски щати определи като провокация решението

...
Държавният департамент на Съединените американски щати определи като провокация решението
Коментари Харесай

Напрежението расте! САЩ обвиниха Русия в провокация

Държавният департамент на Съединените американски щати дефинира като провокация решението на Русия да опрости разпоредбите за предоставяне на поданство на поданици в Източна Украйна, съобщи ТАСС.

Руският президент Владимир Путин подписа декрет, който разрешава на жителите на непризнатите Донецка национална република и Луганска национална република в Източна Украйна да получават съветско поданство по опростена процедура. От Вашингтон показаха, че тази провокация ще попречва спазването на Минските договорености.

„ Това се случи три дни, откакто украинският народ избра Владимир Зеленски за президент на Украйна. Новоизбраният президент е изразявал неведнъж готовността си за разговор с Русия. Москва би трябвало да реши дали желае да продължи да ескалира напрежението, или да извърши отговорностите си по Минските съглашения “, се споделя в изказването на американската дипломация.

Украйна изиска изключително съвещание на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации поради решението на Русия да опрости издаването на съветски паспорти за жителите на Донбас. В писмото до ръководителя на съвета Украйна декларира, че съветското решение заплашва суверенитета й. Решението на Москва „ е ново удостоверение на същинската роля на Русия като страна агресор, която води война против Украйна ", се споделя още в изказването. Путин съобщи, че решението му има напълно филантропичен темперамент. Говорителката на съветското външно ведомство Мария Захарова съобщи, че Украйна е тази, която нарушава Минските съглашения.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР