Държавният департамент изрази задоволство от коригираната позиция на президента Румен

...
Държавният департамент изрази задоволство от коригираната позиция на президента Румен
Коментари Харесай

САЩ изрази задоволство от коригираната позиция на Радев за Крим

Държавният департамент изрази удовлетворение от поправената позиция на президента Румен Радев за Крим, откакто по време на президентския спор преди няколко дни той го разгласи за съветска територия.
Още по темата
Приветстваме уточняващото изказване на президента Радев през днешния ден, в което той удостоверява поддръжката на България за териториалната целокупност и суверенитет на Украйна. И ясно показва, че Крим принадлежи на Украйна, съобщи на постоянен брифинг представителят на Държавния департамент на Съединени американски щати Нед Прайс.

" Съединени американски щати, Г-7, Европейският съюз, НАТО - ясно и единно заемаме позиция, че макар опитa за анексия от страна на Русия и продължаващата окупация, Крим е Украйна. Всички ние, в това число България, декларирахме, че на среща през август, че Крим е интегрална част от Украйна и не признаваме и няма да признаем съветските старания да легитимизира окупацията на полуострова ", съобщи Прайс.

Съединени американски щати са надълбоко загрижени от изказванията на президента, че Крим е съветски, беше първата реакция на американското посолство у нас по-рано през днешния ден. Реагира и Брюксел, както и самата Украйна, а преди вота самият Румен Радев уточни, че няма драма, тъй като Крим е украински, само че сега е под контрола на Русия.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР