Държавният дълг на САЩ за първи път в историята надхвърли

...
Държавният дълг на САЩ за първи път в историята надхвърли
Коментари Харесай

Business Insider: Държавният дълг на САЩ за първи път в историята надхвърли чудовищните 20 трилиона долара, какво се случва?!

Държавният дълг на Съединени американски щати за първи път в историята надвиши 20 трлн. $, оповестява Business Insider, представен от news.bg.

От средата на март таванът на дълга беше замразен на равнище от 19,84 тлрн. $.
Миналата седмица американският президент Доналд Тръмп подписа закон за краткотрайното му повдигане до 8 декември, с цел да помогне на засегнатите от урагана " Харви " в щатите Тексас и Луизиана. Този закон разрешава избягването на различия по отношение на бюджета сред партиите и фракциите в Конгреса и затварянето на държавното управление.

Към момента дългът доближава 20,164 трлн. $ и продължава пораства.
През осемте години на ръководството на предходния президент Барак Обама дългът на страната се усили с 10,63 трлн. $, като съвсем се удвои.

С стопански напредък от към 3 на 100 от Брутният вътрешен продукт годишно и рекордно ниски лихви на Федералния запас от 0,25-0,5%, обслужването на дълга не беше проблем. Но в края на 2016 година Фед стартира да възстановява паричната политика. През юли беше решено лихвеният % да се поддържа на равнища от 1-1,25 % годишно.

Тръмп неведнъж е заявявал, че дългът на Съединени американски щати би трябвало да бъде понижен, само че той беше задължен да се съгласи с увеличението му в светлината на възходящите обществени заплащания на администрацията в границите на бюджета.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР