Държавният дълг на Ливан се изстреля до над 90 млрд.

...
Държавният дълг на Ливан се изстреля до над 90 млрд.
Коментари Харесай

Жителите на Ливан започнаха да връщат към златото заради съсипаната банкова система

Държавният дълг на Ливан се изстреля до над 90 милиарда $, което е 160% от брутния вътрешен артикул на страната. Дори единствено обслужването му коства на страната 10 милиарда $ годишно, което е изцяло неустойчиво ниво.

Неотдавна страната потърси помощ в размер на 25 милиарда $, които да бъдат инжектирани в локалната финансова система, тъй като в противоположен случай ще се стигне до бейлин - покриване на отговорностите на финансовите институции с депозитите на вложителите им. Това е на процедура конфискация на средствата на жителите, които така и така от месеци водят яростни митинги против влсатите.

Тяхното неодобрение против банките е целесъобразно. За да бъде предотвратен колапсът на цялата финансова система бяха наложени ограничавания на сумите, които те могат да изтеглят. А фундаменталната причина за неплатежоспособността на банките е оперирането с частнични запаси - феномен, който се следи по целия свят.

Оставени без достъп до средствата си и застрашени от цялостната загуба на спестяванията си, те започнаха да се обръщат към златото като пари. " Златото е типичен актив за предотвратяване от инфлацията и обезценяването на валутата ", написа Вирджиния Фидлър от GoldTelegraph. " Хората в страната си купуват каквото злато могат да намерят и го крият. "

" Все повече клиенти купуват златни монети, гердани, гривни и пръстени ", показва локален бижутер пред Yahoo!. Случващото се в Ливан е учебникарски образец за това, което в стопанската система се назовава " бягство към сигурна стойност " и безспорно покупките на благородния метал и на други скъпоценности ще се усилва занапред. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР