Държавният дълг на Франция се е увеличил в края на

...
Държавният дълг на Франция се е увеличил в края на
Коментари Харесай

Държавният дълг на Франция рекордно голям

Държавният дълг на Франция се е нараснал в края на юни до невиждано високо ниво от 114,1% от брутния вътрешен артикул (БВП). Това оповестява Националният институт за статистика и стопански проучвания.

В известието се прецизира, че в парично изражение дългът в този момент е 2 трлн. 638,3 милиарда евро. Ръстът доближи 12,7 процентни пункта в съпоставяне със обстановката в края на март тази година, което съставлява 113,4 милиарда евро. Това е най-голямото нарастване на държавния дълг на Франция за подобен интервал от започването на воденето на статистиката на института, т. е. от 1995 година

Организацията акцентира, че " част " от толкоз внезапно нарастване на държавния дълг е породена от " внезапно нарастване на разноските на редица отдели ". По-специално тези средства бяха ориентирани " за финансиране на нужните ограничения, подхванати в подтекста на санитарната рецесия ", породена от ковид. Разходите на хазната бяха свързани с финансирането на огромна стратегия за компенсации за техническа безработица.

В същото време страната беше принудена да отсрочи обществените заплащания от компании и предприятия за по-късна дата. В същото време данъчните приходи в хазната също спаднаха. В резултат на това финансовата задлъжнялост на структурите за обществено обезпечаване се усили през този интервал с 84,9 милиарда евро.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР