Държавният бюджет и промените в данъчните закони ще бъдат гласувани

...
Държавният бюджет и промените в данъчните закони ще бъдат гласувани
Коментари Харесай

Парламентът ще гласува законопроекта за държавния бюджет за догодина

Държавният бюджет и измененията в данъчните закони ще бъдат гласувани в пленарната зала. Депутатите ще обсъдят на второ четене новият метод за пресмятане на налога върху колите, в който е включен и екологичен съставен елемент.

След това ще се организира и първото гласоподаване на държавния бюджет в който се залага недостиг от 600 млн. лв.. Именно в този документ е заложено и 20-процентно нарастване на заплатите на учителите и 10-процентен растеж на възнагражденията на заетите в бюджетната сфера.

В бюджета е заложено от 1 юли следващата година пенсиите да набъбнат с 5.7%. Минималният размер на пенсията за застрахователен стаж и възраст ще се увеличи на 219.43 лева Пак от 1 юли таванът за една или няколко пенсии се усилва от 910 на 1200 лв.. Мярката се ползва за всички пенсии, без оглед на момента на отпущането им.

Очаква се налога на притежателите на остарели коли да се усили с 30 на 100. Също по този начин общините ще могат да обменят данни, тъй че 50-процентното данъчно облекчение в действителност да може да се употребява за само главно жилище.

С преходните и заключителни разпореждания на проектобюджета за следващата година се трансформира и методът, по който общините ще получават пари от страната. Това са единствено част от измененията, които се вършат през главния финансов закон, за дебатите.

В макрорамката за следващата година е планувана инфлация от 3% и растеж на Брутният вътрешен продукт от 3,7 на 100.
Източник: insmarket.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР