Държавният бюджет 2018, бюджетите на ДОО и на НЗОК влизат

...
Държавният бюджет 2018, бюджетите на ДОО и на НЗОК влизат
Коментари Харесай

Днес парламентът решава нещо много важно за бъдещето на България!

Държавният бюджет 2018, бюджетите на ДОО и на НЗОК влизат на първо четене в пленарната зала, съгласно проектопрограмата на Народното събрание..

От 2018 година се усилва възрастта за пенсиониране на дамите - с два месеца, а на мъжете - с един месец. Това планува бюджетът на Държавното публично обезпечаване, който Народното събрание ще прегледа на първо четене.

Необходимият застрахователен стаж за придобиване право на пенсия и за двата пола ще се увеличи с по два месеца. Минималното обезщетение за безработица да се усили от 7,20 лв. на 9 лв., да се вкара и най-много малко над 74 лв., оферират ръководещите.

Обект на полемики по време на съвещанието на Народното събрание ще бъде и компенсацията за развъждане на дете от една до две години, което се покачва от 340 до 380 лв. съгласно предлагането на ръководещите, само че отново изостава от размера на минималната заплата.

Бюджетът на Здравната каса, който депутатите също ще обсъдят, планува 400 млн. лв. повече.
В програмата са също промени в Закона за налога върху добавената стойност, в Кодекса на комерсиалното мореплаване, както и второто четене на промени в Закона за автомобилните транспорти. Предвижда се депутатите да обсъдят на първо четене и ремонти в Закона за здравословни и безвредни условия на труд. Отчет за реализиране на процеса на приватизация и следприватизационен надзор през интервала 1 януари - 30 юни 2017 година, също се предлага в проектопрограмата за седмицата.
В петък е постоянният парламентарен надзор.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР