Държавният Български енергиен холдинг (БЕХ) ще проведе в началото на

...
Държавният Български енергиен холдинг (БЕХ) ще проведе в началото на
Коментари Харесай

БЕХ ще проведе срещи с външни инвеститори във връзка с планираното емитиране на еврооблигации

Държавният Български енергиен холдинг (БЕХ) ще организира при започване на идната седмица срещи с интернационалните вложители по отношение на плануваното от държавната компания издаване на световни еврооблигации на стойност 500 млн. евро, оповестиха в четвъртък източници на организация Ройтерс, осведомени с процеса.

" В понеделник (18-и юни) ще се проведат серия срещи с вложители от Лондон, Франкфурт и Виена ", уточни източникът на организация Ройтерс и добави: " Ще последва издаването на нови 7-годишни и 10-годишни еврооблигации при пазарни условия ".

Ройтерс припомня, че БЕХ нае Citigroup и First Financial Brokerage House да управляват идната емисия облигации, която е нужна за рефинансиране на петгодишен еврооблигационен дълг на компанията в размер на 500 млн. евро, чийто падеж следва през ноември тази година.

Компанията също по този начин ще направи и търгово предложение за матуритета на облигациите, с цел да помогне за усъвършенстване на лихвените си разноски.

Трябва да се има поради, че БЕХ, който притежател на най-големите държавни енергийни компании в България за доставка и транспорт на природен газ, произвеждане на електрическа енергия и рандеман на въглища, възнамерява двойно листване на новите еврооблигации както на Българската, по този начин и на Ирландската фондова борса, добавя Ройтерс.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР