Държавният архив в Монтана реди изложба в памет на Милен

...
Държавният архив в Монтана реди изложба в памет на Милен
Коментари Харесай

Редят изложба в памет на Милен Александров в Монтана

Държавният списък в Монтана реди галерия в памет на Милен Александров. 
Поводът е 90-гофини от рождението на Певеца на Златия. Ще бъдат показани документи, свързани с живота и творчеството на видния публицист и публицист. 
Изложбата ще бъде открита на 8 септември от 17 часа в Държавен списък – Монтана. 
Милен Александров е роден на 18 септември 1932 година в село Златия. Завършва публицистика в Софийския университет " Св. Климент Охридски ". В началото на своя креативен път сътрудничи на редица юношески издания. От 1960 година постъпва на работа във в. " Септемврийско слово ", а по-късно " Септемврийско дело " и " Дело " - Михайловград (Монтана), като поредно е кореспондент, редактор, завеждащ отдел. Дълги години е сътрудник на в. " Земеделско знаме ", " Народна юноша " и други централни вестници. Автор е на повече от 2000 изявления, намерили място на страниците на български, румънски, украински и югославски вестници и списания. 
Журналистическото му творчество обгръща всички жанрове - публикации, очерци, пътеписи, изявленията, репортажи, есета. Макар и рядко той разгласява и хумористично-сатирични творби. 
Автор е на повестите " Земна светлина " и " Те потеглиха за свободата ", романът му " Аз неверният и недостойният " е отдаден на поп Пунчо от Мокреш. Последният му разказ " Калущари " остава незавършен.
Милен Александров е притежател на журналистическата премия " Златното перо ", лауреат е на Пети и Шести фестивал за литература. Номиниран е на втория народен конкурс на холдинг " Развитие " за непубликуван разказ.
Умира на 25 ноември 2000 година в село Долни Цибър.  
 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР