Държавният архив отваря врати, за да покаже пред варненци къде

...
Държавният архив отваря врати, за да покаже пред варненци къде
Коментари Харесай

Варна се включва в европейската Нощ на музеите

Държавният списък отваря порти, с цел да покаже пред варненци къде се съхраняват документи и архиви от близкото и по-далечно минало. Ще бъдат извадени на показ персоналните документи и фотоси на варненският артист Идеал Петров, от чието рождение се навършват 120 години навръх 18 май.

Авиокосмическият музей и планетариум в курортен комплекс " Камчия " също ще посрещне посетители денем в събота, за първи път в границите на Фестивала. Няколко креативен пространства и галерии също ще дебютират със лична стратегия на 17 и 18 май.

Общо локациите са 53, събитията са повече от 60, като с изключение на изложения и експозиции, ще можем да се насладим на концерти, литературни четения, презентации, срещи, кино прожекции, сценичен театър, демонстрации и работилници.
В събота денем могат да бъдат посетени и по-отдалечените обекти като Аладжа манастир, Побити камъни, Прабългарското населено място „ Фанагория ” в кв. " Аспарухово ", Музеят на стъклото в Белослав, Планетариумът в курортен комплекс " Камчия " също със свободен вход.

Организаторите ще предложат на всички гости нова и по-интригуваща игра. Освен събирането на печати, този път ще се вършат фотоси, ще се откриват монументи, ще се реди пъзел, а най-после знанията за историята, културата и археологията на Варна ще се окажат решаващи за огромната премия – уикенд за двама в петзвезден хотел край Варна.

Фестивалният рейс също ще бъде разполагаем на искащите да посетят повече обекти. Началният час е 18.00 от Парк-музей „ Владислав Варненчик ”. На кръговиден час ще потегля в посока центъра, а от 18.30 през час ще пътува към Парк-музея. Автобусът ще обслужва спирките на градския превоз по бул. „ Владислав Варненчик ” и бул. ”Цар Освободител ”.

Организаторите приканват всички гости да бъдат толерантни, търпеливи и да изчакват реда си за посещаване в обектите. Проявявайте оптимално почитание и почит към чиновниците на културните институти и към доброволците, които ще подкрепят активността им.

Пълната стратегия може да видите на www.varnanight.bg

Проектът се реализира с финансовата поддръжка на Фонд „ Култура ” към Община Варна.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР