Държавния секретар на САЩ Майк Помпейо подписа споразумение за сътрудничество

...
Държавния секретар на САЩ Майк Помпейо подписа споразумение за сътрудничество
Коментари Харесай

Вашингтон и Варшава засилиха военното си партньорство

Държавния секретар на Съединени американски щати Майк Помпейо подписа съглашение за съдействие в областта на защитата сред Съединени американски щати и Полша, което ще сътвори опция за пренасяне на американски войски от Германия в Полша, съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.
Още по тематиката
На гала във Варшава Помпейо и полският министър на националната защита Мариуш Блашчак подписаха съглашение за възстановяване на съдействието в областта на защитата, което основава правната рамка за разполагането на повече американски войски. То добавя към този момент подписаното съглашение за статута на американските сили и разрешава възстановяване и модернизиране на към този момент съществуващи обекти, като дава на американските сили достъп до спомагателни полски военни бази. Освен това с него се основава формула за шерването на логистичната и инфраструктурната цена на американското наличие в страната.

В момента в Полша са ситуирани към 4500 американски военни, само че се чака броят им да нарасне с към хиляда по силата на двустранно решение, оповестено предходната година. Миналия месец Пентагонът разгласи, че ще изтегли от Германия към 12 000 военнослужещи, от които към 5600 ще бъдат ситуирани в други европейски страни, в това число в Полша, напомня АП.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР