Държавния глава бе попитан от журналисти дали е възможно напрежението

...
Държавния глава бе попитан от журналисти дали е възможно напрежението
Коментари Харесай

Радев за Васил Терзиев: Човек, който предава родителите си, ще предаде и родината си

Държавния глава бе запитан от публицисти дали е допустимо напрежението сред него и ръководещите да ескалира в навечерието на локалните избори, в това число и поради думите на Христо Иванов, който преди няколко дни съпостави Радев с несменяемия президент на Беларус Александър Лукашенко, както и за думите на Васил Терзиев - " Човек, който би трябвало да е обединител на нацията, в действителност е мегафон на непозната страна " -  във връзка изявленията на президента против " безродниците и нихилистите " при откриването на пилона на Рожен. 

Радев в началото отвърна: " Не желая да слизам на това равнище на говорене с епитетите, които те използват. " И продължи: " Но очевидно господин Иванов прави всичко допустимо, вкара в играта всички вероятни карти, с цел да забравим по-бързо подлостта, с която той измами своите гласоподаватели и съобщи своите правила и полезности. Знаете, че той извая целия си политически опит като герой против мафията, наречена от него " Борисов ", и против задкулисието, наречено от него " Пеевски ". А сега той не просто се прегърна с тях, той им слугува ".

По думите му Иванов " щедро и напоително " е обяснявал, че ГЕРБ и Движение за права и свободи би трябвало да бъдат държани отвън ръководството за дълго време. " Днеска той им подарява ръководството и ще трансформира България дружно с тях ", установи той иронично.

По отношение на Васил Терзиев президентът означи, че не е правилно да се съди за децата на работили за " Държавна сигурност " по техните родители.

" Това по-скоро е урок за хората, които дълги години осмисляха своето политическо съществуване с грубо линчуване на всички, свързани с " Държавна сигурност ", а днеска издигат тъкмо подобен претендент ", разяснява още той и добави, че това осветлявало двойните стандарти, които практикуват " най-шумните представители " на българската политика.

" Що се отнася до самия претендент, за мен човек, който предава родителите си, ще съобщи и родината си ", добави президентът.

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР