Държавния департамент на САЩ изрази най-високо ниво на тревога във

...
Държавния департамент на САЩ изрази най-високо ниво на тревога във
Коментари Харесай

Държавният департамент на САЩ огласи шокиращи подробности за инцидента над Черно море между руски изтребител и разузнавателен самолет на САЩ


Държавния департамент на Съединени американски щати изрази „ най-високо равнище на паника ” по отношение на случая с присъединяване на съветски и американски самолети на 29 януари над Черно море, предадоха информационните организации. „ Както потвърдиха Военноморските сили на Съединени американски щати в Европа, съветският Су-27 е направил небезопасно взаимоотношение с американския EP- 3 в интернационалното въздушно пространство. доближил се е на разстояние до 5 фута (малко повече от 1,5 метр) и е пресякъл пътя на ЕР-3 тъкмо пред носа му ”, се споделя в декларация на Държавния департамент на Съединени американски щати, оповестена на уеб страницата на ведомството.

В документа Русия е упрекната в жестоко нарушение на интернационалното право и съответно съглашението от 1972 година за попречване на произшествия в намерено море. „ Американският аероплан е работил според нормите на интернационалното право, а съветската страна жестоко е нарушила съществуващите съглашения и интернационалните правила, в дадения случай, съглашението за попречване на произшествия на и над открита вода от 1972 года (INCSEA) ”, посочи говорителката на Държавния департамент Хедър Науърт. „ Ние призоваваме Русия да приключи тези небезопасни дейности, които покачват риска от неточност, основават заплаха от конфликт във въздуха за екипажите ”, се споделя в декларацията. По-рано, както БЛИЦ към този момент осведоми, съветското министерство на защитата опроверга известията на американски медии, измежду които и CNN, за рисковия случай в небето над Черно море.   " Су-27 прихвана покрай границата на Русия аероплан за радиоелектронно разузнаване ЕР-3Е " Aries II " на Военноморски сили на Съединени американски щати.

Преди това дежурните средства за надзор на въздушното пространство откриха неопозната цел над неутралните води на Черно море, която се движеше в посока на съветската територия.  Су-27 се приближи до самолета на безвредно разстояние, разпознава го и го съпровождаше, като не допускаше той да наруши съветските граници ", се споделя в известието на министерството на защитата на Русия, представено от информационните организации.  След като разследващият аероплан на Военноморски сили на Съединени американски щати е трансформирал курса на полета си и е почнал да се отдалечава от съветската територия, Су-27 се е върнал на летището, прецизират от МО на Русия.

Блиц
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР