Държавните театри ще разработват спектакли за деца и ученици, свързани

...
Държавните театри ще разработват спектакли за деца и ученици, свързани
Коментари Харесай

Театрите съобразяват програмата си с учебния материал

Държавните театри ще създават спектакли за деца и възпитаници , свързани с просветителните стратегии, оповестиха от Министерството на образованието и науката.

От детските градини и учебните заведения ще провеждат визити в държавните културни институти в страната . Освен театрите, концертните стратегии и останалите театрални изкуства също ще съобразят програмата си, с цел да показват благосъстоянието на българската просвета пред нашите деца.

Това е заложено в Споразумението за съдействие сред Министерство на образованието и науката и Министерство на културата , което подписаха министър Красимир Вълчев и заместникът на министър Боил Банов - Румен Димитров.

Целта е да се ускори интереса на децата и учениците към българската еднаквост, обичаи, история , и модерни форми в региона на театралното, музикалното и танцовото изкуство.

Културните институции ще афишират на уеб страниците си при започване на всяка образователна година идните събития и ще получават поръчки за визити от учебните заведения и детските градини.
 Мария Габриел към възпитаници: Машините няма да изместят човешкото творчество
Мария Габриел към възпитаници: Машините няма да изместят човешкото творчество

Програма " Европа " дава опция на цивилен организации

Според просветителния министър Красимир Вълчев един от целите на МОН за тази година ще бъде въвеждането на компетентностния метод в просветителната система. Целта на образованието на 21-ви век не е единствено познание, а и построяването на умеене и отношение . " В тази политика доста значима част са изкуствата, както и във всеки един час да се предизвика интерес към ученето, като се вмъкват разнообразни дисциплини ", акцентира министър Вълчев.

Припомняме, през лятото на 2018 година МОН подписа съглашение с МК за осъществяване на образователни часове в музеите. По модул " Музеите като просветителна среда " бяха финансирани със 120 000 лв. планове, в които се включиха над 5000 възпитаници, допълниха от МОН.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР