Държавните служители в много части от Ирак получиха почивен ден,

...
Държавните служители в много части от Ирак получиха почивен ден,
Коментари Харесай

Почивен ден в Ирак, след като живакът скочи до над 50 градуса

Държавните чиновници в доста елементи от Ирак получиха почивен ден, откакто температурите набъбнаха до над 50 градуса по Целзий в няколко региона, осведоми BBC.

Няколко от градовете в страната оглавиха класацията на най-горещите места в света през вчерашния ден.

В резултат на огромните жеги минимум 10 провинции дадоха отмора на множеството държавни чиновници, съгласно Kurdistan24.

Горещата вълна в Ирак стартира в средата на юли, а прогнозите са, че ще продължи.

Големите жеги не са нещо извънредно за Ирак, защото това е едно от най-горещите места в света. Местните поданици обаче споделят, че изискванията се утежняват.

В южния пристанищен град Басра, където температурите са изключително високи, държавните чиновници получиха четири дни отмора.

Въпреки че офисите са затворени за доста чиновници, мнозина споделят, че ще продължат да страдат, защото постоянните спирания на електрозахранването значат, че климатиците постоянно не могат да бъдат употребявани.

Тази година и прашните стихии в страната се усилиха, което също докара до прекъсване на услугите.

Горещите талази зачестиха, станаха по-интензивни и не престават по-дълго време поради породените от индивида климатични промени.

Ирак е класифицирана от Организация на обединените нации като една от страните в Близкия Изток, които са най-уязвими на климатични промени.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР