Държавните регулатори в САЩ затвориха базираната в Ню Йорк банка

...
Държавните регулатори в САЩ затвориха базираната в Ню Йорк банка
Коментари Харесай

Втора голяма банка фалира в САЩ

Държавните регулатори в Съединени американски щати затвориха основаната в Ню Йорк банка „ Сигничър ” в неделя.

Това е третият максимален банкрут в американската банкова история, предава „ Ройтерс ”.

В петък банкрутира „ Банката на силициевата котловина ” (SVB). Тя беше шестнадесетата по мярка на активите в страната. Нейният банкрут беше вторият по величина в историята на Съединени американски щати и най-големият след финансовата рецесия от 2008 година



Федералната корпорация за гарантиране на депозитите (FDIC) пое контрола върху „ Сигничър ”, която е имала активи на стойност 110,36 милиарда $ и 88,59 милиарда $ депозити в края на предходната година.

Всички застраховани инвеститори на двете банки ще бъдат обезщетени и „ никакви загуби няма да бъдат поети от данъкоплатците ”, оповестиха в взаимно изказване Министерството на финансите на Съединени американски щати и другите банкови регулатори.



Президентът на Съединените щати Джо Байдън даде обещание да потърси „ цялостна отговорност ” от хората, виновни за банкрутите, твърдейки американците, че няма заплаха за депозитите им:

„ Твърдо съм решен да потърся цялостна отговорност от отговорните за тази неразбория и да продължа напъните ни за усилване на надзора и регулирането на по-големите банки, с цел да не се окажем още веднъж в такова състояние ”.

„ Американският народ и бизнес могат да имат цялостната убеденост, че банковите им депозити ще бъдат разполагаем, когато имат потребност от тях ”, добави Байдън в Туитър.

The American people and American businesses can have confidence that their bank deposits will be there when they need them.
— President Biden (@POTUS)
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР