Държавните медии в Северна Корея отбелязват с умерен тон срещата

...
Държавните медии в Северна Корея отбелязват с умерен тон срещата
Коментари Харесай

Тръмп - първи US президент заслужил симпатии в севернокорейския печат

Държавните медии в Северна Корея означават с сдържан звук срещата на върха в Ханой сред водача на страната Ким Чен-ун и американския президент Доналд Тръмп, като подчертават върху градивните диалози сред двамата, подавайки знак, че Пхенян няма да се откаже от договарянията, съобщи Ройтерс, представена от " Club Z ".

``
реклама

Яростната реторика, присъща за предходните неудачни пазарлъци по отношение на севернокорейската нуклеарна стратегия, към този момент изцяло липсва, не се приказва и за глобите. Не се загатва и за неналичието на съглашение сред двамата водачи по отношение на нуклеарната стратегия на Пхенян, за глобите и за това, че двамата си потеглиха от виетнамската столица с празни ръце.

Печатният орган на Корейската трудова партия в. " Нодон Синмун " оповестява с голямо заглавие на първа страница за срещата на двамата президенти с техни фотоси, на които те са усмихнати и беседват другарски.

" Те имаха градивна и откровена замяна на отзиви по на практика въпроси, зараждащи при отварянето на нова епоха на възстановяване на връзките сред КНДР и Съединени американски щати въз основата на напредъка ", написа вестникът.

 Дилемата на диктатора: може ли Ким да оцелее при благополучие в Северна Корея?
Официалната организация КЦТА също възприема спогодителен звук, като отбелязва, че Ким е " благодарил на Тръмп за неговите положителни старания за сполучливата среща и за диалозите ", а след това му споделил " сбогом, обещавайки последваща среща ".

Медиите в Япония подчертават върху неуспеха на диалозите в Ханой и показват песимизъм по отношение на бъдещето на нуклеарната дипломация предвид на това, че двете страни не са съумели да преодолеят разделящата ги бездна макар персоналното присъединяване на техните водачи в договарянията. Много японски наблюдаващи още преди срещата показваха безпокойствие, че Тръмп ще се съгласи на договорка, която да остави някогашната районна колониална метрополия (която продължава да има комплицирани връзки с някогашните си колонии) изложена на нуклеарната опасност от Пхенян.

" Обратно на изходна позиция по отношение на цялостната денуклеаризация ", изнася в заглавие проправителственият закостенял вестник " Йомиури ".

По-балансирана е позицията на китайските медии. Официалният англоезичен " Чайна дейли " показва, че въпреки огромните упования за срещата да не са се оправдали, контактите сред двете страни евентуално ще продължат.

" Изглежда, че стремежът към съглашение към момента е налице и просто е належащо време пъзелът да бъде съединен ", написа вестникът.

В Южна Корея, обяснимо, ползата към срещата на върха Тръмп-Ким бе голям. 403-ма южнокорейски публицисти бяха упълномощени в пресцентъра в Ханой, с цел да задоволят този интерес поради на обстоятелството, че южнокорейският президент Мун Дже-ин е вложил голям персонален политически капитал в сближението със Севера.

Анализите в сеулските медии са разграничени по идеологически линии. Либералните издания там показват страдание за пропуснатата огромна опция да бъде вкоренен мирът на полуострова и в целия район. Консервативните пък показват облекчение, че Тръмп не е направил съществени отстъпки на Ким.

" Ким Чен-ун няма желание да се отхвърля от нуклеарните си оръжия и денуклеаризацията е подправена вест ", написа в публицистична публикация " Чосун Илбо ".

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР