Държавните медии в Китай от дни злорадстват по повод протестите

...
Държавните медии в Китай от дни злорадстват по повод протестите
Коментари Харесай

Медиите в Китай злорадстват по повод протестите в САЩ

Държавните медии в Китай от дни злорадстват във връзка митингите в Съединени американски щати и подчертават върху опасността на президента Доналд Тръмп  Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 година в нюйоркския да употребява армията, даже и с наближаването на датата, на която преди 31 години китайски войски смазват проява на площад "Тянанмън ", съобщи Ройтерс.

Дни наред китайските медии отразяват митингите, разпалени от убийството в Минесота на невъоръжен афроамериканец от бял служител на реда, като ги съпоставят с поддръжката, изразявана от американски политици за продемократичните демонстрации в Хонконг.

Преброиха жертвите на митингите в Съединени американски щати

Ху Сицзин, основен редактор на националистическия таблоид "Глобал таймс ", издание на компартията, написа в "Туитър ", че Съединени американски щати празнуват "по несравним метод " годишнината от събитията на "Тянанамън ". "Американски военни са ситуирани в градовете и полицията открива огън. Съединени американски щати потвърдиха какъв брой е било значимо за Китай да възвърне реда през 1989 година Но тогава нарушаването на реда в Китай беше доста по-тежко, в сравнение с е в този момент в Съединени американски щати ", написа той на британски.

Според правозащитни групи и очевидци на 4 юни 1989 година евентуално са били избити хиляди стачкуващи. Тези събития рядко се разясняват обществено в континентален Китай и държавните медии по изключение загатват годишнината в изявленията си на китайски език, отбелязва Ройтерс.

Хиляди се събраха в Лондон, с цел да стачкуват против гибелта на Джордж Флойд
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР