Държавните медии на Северна Корея потвърдиха, че са изстреляни два

...
Държавните медии на Северна Корея потвърдиха, че са изстреляни два
Коментари Харесай

КНДР с нов ракетен тест и предупреждение: Тихият океан може да се превърне в ”стрелбище”

Държавните медии на Северна Корея потвърдиха, че са изстреляни два снаряда от система за залпов огън, ориентирани към цели на разстояние надлежно 395 км и 337 км.

Последните два ракетни теста идват и единствено два дни откакто КНДР изстреля междуконтинентална балистична ракета (ICBM) в морето край западното крайбрежие на Япония, което накара Съединените щати да проведат взаимни въздушни учения с Южна Корея и настрана с Япония в неделя.

Японският министър председател Фумио Кишида сподели, че е изискал изключително съвещание на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации във връзка ракетните проби. Според осведомителната организация " Джинджи " среща е планувана за през днешния ден. Говорителят на Организация на обединените нации Стефан Дюжарик прикани Пхенян " неотложно да се откаже от предприемането на каквито и да било по-нататъшни провокативни дейности ".

Обединеният комитет на началник-щабовете на Южна Корея изрично осъди изстрелванията като " тежка провокация ", която би трябвало да бъде прекъсната неотложно. Сеул разгласи наказания против четири физически лица и пет юридически лица, свързани с оръжейните стратегии на Пхенян.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР