Държавните мъже и жени трябва много сериозно да помислят какво

...
Държавните мъже и жени трябва много сериозно да помислят какво
Коментари Харесай

Киселова: Наблюдаваме бърз разпад

Държавните мъже и дами би трябвало доста съществено да помислят какво се случва в нашата страна и общество. Това съобщи пред Националната телевизия доцент Наталия Киселова, учител по конституционно право.
„ Процедурата още не е приключила, само че това, на което ставаме очевидци както и в Народното събрание, не е почтено за хора, които имат искания да са елитът на българското общество. Това, на което ставаме очевидци, е разпад много по-бързо, в сравнение с сме предполагали при започване на годината, на разнообразни действия в страната и това би трябвало да спре “, разяснява тя, до момента в който Висш съдебен съвет преглежда настояването на двама министри на правораздаването – Янаки Стоилов и Надежда Йорданова, за отстраняването на основния прокурор Иван Гешев.

Конституционалистът изясни, че усилието на Стоилов и Йорданова е да покажат, че има невидими връзки, въз основа на които основният прокурор влияе върху тъй наречените наблюдаващи прокурори.
„ Основният въпрос, който обсъждаха, беше дали основният прокурор може да влияе и по какъв начин е въздействал при така наречен навлизане в Президентството - влизането с въоръжение на избрани лица и откакто част от администрацията им е съдействала, това не е било навлизане “, разяснява доцент Киселова.
„ Всъщност можем ли да си позволим по този метод да се правят избрани дейности в държавен орган и тогава, когато има подпомагане, няма криене на данни, документи, каквито други доказателства желаят, дали това е бил методът и дали има прекаленост “, пита тя.
Експертът допусна, че процедурата ще продължи и през идващите дни и седмици, защото по всяко едно от основанията, които са били позволени след сезиране на Конституционния съд, две процедури пред Върховен административен съд, ще бъде прегледано и двете страни ще изложат тези.
„ Трябва да стане ясно едно: в българското общество не би трябвало да има безнаказани хора “, съобщи доцент Наталия Киселова, базирайки се и на вчерашната злополука – „ когато нарушаваш разпоредбите, наказването би трябвало да е навременно “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР