Държавните институции се заеха със случая в Елин Пелин, при

...
Държавните институции се заеха със случая в Елин Пелин, при
Коментари Харесай

Шокиращо видео! Баща отвлече насила детето си от майка му в Елин Пелин

 Държавните институции се заеха със случая в Елин Пелин, при който основният проектант на общината беше сниман от охранителна камера да лишава принудително детето си от майка му. Двамата са някогашни съпрузи, като съгласно дамата тригодишното момиче е присъдено на нейно настойничество, а другото им дете - на 4 година живее с татко си.

Държавната организация за протекция на детето разгласи, че се е самосезирала въз основа на оповестения от майката клип в обществените мрежи. 

По думите на Катерина Игнатова от две години и половина върху нея и двете й дребни деца се упражнява домашно принуждение от нейния някогашен брачен партньор и неговото семейство. Записът на видеото демонстрира по какъв начин на 30 юли сутринта, до момента в който дамата потегля за рехабилитация с щерка си, която се възвръща след случай, е нападната пред дома от бащата на тригодишното дете, който го отвлича. Майката написа още, че родителските права са предоставени на нея, а от два месеца той държи и другата им щерка (4 г.), без тя да има право да я вижда. Същата е декларира, че от страна на съответни чиновници от отдела за протекция на детето са съставяни документи с погрешно наличие, както и че е проявявано неведнъж жестоко и надменно отношение към нея. Посочила е, че сред двамата родители е налице сериозен спор, както и редица образци, които демонстрират неглижиране на детските потребности от страна на бащата.

От ДАЗД са уведомили отдел " Закрила на детето " и началника на Районното полицейско ръководство по местоживеене на детето. Сигнализирана е и Главна дирекция " Борба с проведената престъпност " с искане клипът да бъде отстранен от обществените мрежи, защото съдържа персонални данни за детето и визира неговите права и ползи.

След случая бащата непринудено се е явил полицията, където дружно с майката са подписали протокол за предаване на детето по избрания им режим за контакти през лятото.

" Умолявам родителите да бъдат толерантни един към различен в обстановка на разлъка между тях. ", моли доктор Елеонора Лилова - ръководител на ДАЗД.

В същото време от Министерство на вътрешните работи също разпространиха публично известие:

Към 8.39 часа на 30 юли в районно управление (на МВР) - Елин Пелин е получен сигнал за зародил скандал на бул. " Новоселци ", последван от още две известия - първото за отвод на майка да съобщи детето на бащата според правосъдно решение, а второто - от самата майка, че някогашният й брачен партньор отвлича детето им. Междувременно тя пуска и клип в обществените мрежи.

Незабавно на адреса са изпратени полицейски чиновници. Пред униформените дамата обяснила, че бившият й брачен партньор е лишил щерка им, блъснал я е, след това предал детето на собствен родственик, който се отправил към поликлиниката. Бащата на тъжителката ги последвал, само че не съумял да вземе внучката си. За изясняване на проблема, родителите на дамата били поканени в районното ръководство, а към 8.50 часа бащата се явил в полицията дружно с детето, за което незабавно била известена майката. Полицейските чиновници оказали и подпомагане на държавен правосъден реализатор, от който е направен протокол, а в наличието на чиновници на Дирекция " Социално подкрепяне " детето е предадено на бащата. От родителите и роднината на бащата са снети сведения и формирани предупредителни протоколи по член 65 от ЗМВР.

От районно управление (на МВР) - Елин Пелин прецизират, че през последните месеци униформените неколкократно са оказвали подпомагане по отношение на подадени тъжби от всеки от двамата родители за несъблюдение на правосъдни решения. По случая е формирана инспекция, докладвана в Районна прокуратура - Елин Пелин.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР