Държавните институции на Босна и Херцеговина (БиХ) се оказаха напълно

...
Държавните институции на Босна и Херцеговина (БиХ) се оказаха напълно
Коментари Харесай

Босна и Херцеговина не може да се справи с миграционната вълна

Държавните институции на Босна и Херцеговина (БиХ) се оказаха изцяло безсилни пред миграционната вълна, заливаща страната, съобщи в изявление за ТАСС министър председателят на Република Сръбска (РС) Желка Цвиянович.

„ Що се отнася до самата БиХ, то тя кпоказа безспорна некадърност да се оправи с казуса на миграцията. Ситуацията, която съществува такова количество незаконни мигранти, демонстрира, че страната не е в положение да си пази границите, а страна, неспособна да пази границите си, е неспособна да отбрани каквото и да било. Освен това породи безредна обстановка: мигрантите са оставени да се оправят сами, което свидетелства за многочислени проблеми и неявяване на взаимоотношение сред структурите в границите на БиХ, което носи спомагателен риск. Ако се вслушате какво приказват служителите на БиХ, ще се хванете за главата, защото думите им са напълно противоположни на данните за числеността, незнайно е какъв брой тъкмо хора са отпътували, какъв брой са останали тук “, сподели тя.

По думите на Цвиянович „ това, че Европейски Съюз затвори границите си, стана проблем, защото знаем, че болшинството от тези хора са се насочили към Европейски Съюз, крайната точка на пътуването им не е бил БиХ. “

„ Ако тези хора бъдат признати и обстановката се преглежда като чисто филантропичен въпрос, то какъв брой дълго – месеци или години – те ще останат на тази територия? За БиХ, която наскоро претърпя война, интервалът е тежък и тя още не е достигнала някакви високи стопански индикатори, и това се явява в допълнение натоварване от няколко хиляди или десетки хиляди души, за които не се знае кои са и какво съставляват, имат ли предистория, която съставлява проблем от позиция на сигурността “, добавя министър председателят.

По-рано президентът на районен съд Милорад Додик прикани Европейски Съюз да не укорява другите в неявяване на човечност, а да отвори границите си и да прибере всички бежанци. По данни на управляващите на БиХ в страната в този момент се намират към 10 000 мигранти./БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР